Dutch M.Y. Live blog

Dutch M.Y. Live blog

Reizen

Sinds 2011 zijn we op reis met onze Camper. De auto is een Toyota Landcruiser met een Tischer opzet en heeft ons tot nu toe in Afrika, Canada en Amerika veilig rondgereden. Ons reisdoel is om met eigen vervoer en onafhankelijk van tijd en verplichtingen, kennis te maken met de cultuur en natuur van zoveel mogelijk landen. Via Midden Amerika zijn w nu in Zuid Amerika aangkomen.

Afrika

Zuid Afrika 2011Posted by Marco Brouwers Sun, March 30, 2014 15:59:47


Zuid Afrika november 2011


De boot met onze auto kwam in Durban (Zuid Afrika) aan en vanaf daar zijn we eerst langs de Zuid-Afrikaanse kust naar het noorden gereisd. Het uitgestrekte iSamangaliso Wetlands National park heeft veel indruk gemaakt. We sliepen naast ‘onze’ eerste nijlpaarden (wat maken die een lawaai ’s nachts!), maakten kennis met de eerste humeurige neushoorn die heel hard op ons af kwam rennen (we hebben –als enige- een rode auto; zou dat erg zijn?), we hadden ruzie met de apen die heel goed eten kunnen stelen en spraken onze eerste Zuid-Afrikaners. De zuid Afrikaners zijn zeer sympathiek. We werden uitgenodigd voor de braai, kregen waardevolle tips en ze namen ons zo maar mee op hun boot voor een tochtje en om te vissen. De auto werd voor het eerst op zijn 4WD-kwaliteiten getest en deed het uitstekend. Marco reed trouwens ook alsof hij nooit anders had gedaan door mul zand en hoge duinen. Daarna zijn we landinwaarts gegaan en hebben kort het koninkrijk Swasiland bezocht. We hebben daar met verbazing en plezier naar een traditionele dans gekeken en ook gemerkt hoe je afgezet kan worden in een nationaal park.

Weer terug in Zuid-Afrika zijn we 4 dagen in het Kruger Park geweest. Dat was toeristisch maar zooo leuk! Veel dieren gezien, waaronder natuurlijk leeuwen, luipaard, olifanten en buffels. Een van de raarste ontmoetingen was toch wel met de hyena’s. Wat een bizarre beesten, geweldig en vies tegelijk! Google ze maar eens.

Via de oostelijke uitgang in het Kruger Park zijn we grens van Mozambique overgestoken. Daar heet het park ineens Limpopo National Park. Het grote verschil is dat er opeens geen dieren meer zijn. Die schijnen allemaal opgegeten te zijn tijdens de burgeroorlog. Een ander verschil is de weg. Heeft Zuid Afrika voor het merendeel geasfalteerde wegen, in Mozambique is er ongeveer 1 geasfalteerde weg (de N1) en de overige wegen variëren van slecht tot zeer, zeer slecht. De mensen die we zagen woonden in prachtige dorpjes met ronde rieten huisjes. Iedereen zwaaide en lachte naar ons. We voelden ons net Willem-Alexander en Maxima.

We zijn nu bijna 4 weken weg en bevinden ons op dit moment in Tofo in Mozambique. Gisteren hebben voor de 2e keer in ons leven met een walvishaai gesnorkeld! Deze vis was ca. 7 meter en is een totaal ongevaarlijke planktoneter. Tenminste als je bij zijn staart van ruim 1 meter uit de buurt blijft. We hebben er wel een half uur naast gesnorkeld. Een onbeschrijfelijke mooie ervaring.

Nu zijn we onze verdere reis aan het plannen. We spreken mensen die van het noorden komen en horen van hen over de locale weg-omstandigheden. De aankomende regentijd zorgt ook voor aanpassingen aan de route. En gisteren hoorden we dat er in Malawi op dit moment geen diesel is. Zo zie je maar weer dat ook het leven van een reiziger niet over rozen gaat!Maar het gaat ons goed, we blaken van gezondheid en we voelen ons rijk.

  • Comments(0)//reisverhalen.dutchmylive.nl/#post6